0 51 21 – 20 66 999

info@wechler.de

Gestalten Sie online ein Erinnerungsbuch mit den Kerzen und Bildern von der Gedenkseite und eigenen Fotos – Lieferung direkt nach Hause.

Zur Fotobuchsoftware

Fassen Sie Ihr Mitgefühl in Worte!

Kondolenz schreiben

Gracijan Palokajgestorben am 5. April 2020

Stimmungsbild

Lidije Palokaj
schrieb am 1. Juni 2020 um 22.26 Uhr

Shum i nderuari Kunat Gracian
Sot te kemi kujtuar me shum pikllime te thella, sepse para nje Viti ishim te gjith se bashku ne Lourdes..
Po na mungon shum sepse gjdoher kur ishe ti aty kishte paqë dhe harmoni Familiare..
Edhe Anes po i mungon Agja Gracian...
Do te kujtojm gjdoher me mall
Pushofsh ne paqë Geci

Stimmungsbild

Arbër M. Malota
schrieb am 1. Juni 2020 um 0.23 Uhr

Geci,
I pikëlluar lajmi për ikjen tënde të shpejtë në amshim, daja im! Dhimbja e tejkalon forcën tonë në këto çaste. Po mendoja për jetën tënde që në kuptimin e plotë të fjalës, ishte engjëllore.
Nëse dikush më thoshte më parë se në botë nuk ka njerëz të përulur dhe kujdestarë shpirtërash të trazuar, nuk pajtohesha sepse ekzistoje ti.
Nëse jeta shpeshherë më jepte të kuptoja se materializmi e ka kapur keq palcën njerëzore, qetesohesha sepse ekzistoje ti, spiritualist dhe njeriu më social që kam njohur.
Sa herë që kjo botë e çmendur që nxjerrë jashtë turma amorfe, si tufë hijenash qē janë gati të shqyejnë secilin për ego, isha i lumtur se ekzistoje ti, njeriu më i sakrifikuar, më i ndryshëm, më i qetë dhe më i dashur.
Zoti është dashuri, dhe ti falje dashuri për secilin që e kishe pranë.
Në jetën time, sa here kam ndenjur e biseduar me ty, nuk kam degjuar asnjêherë ndonjë gjysmë tingulli që do t'i ngjasonte një gjykimi apo paragjykimi për rrethin shoqëror apo për këdo. Ishe ti, i palëkundur në jetën tënde misionare. Njeriu është i mirë, njeriu kërkon afërsi dhe ngrohtësi. Njeriu nuk pranohet si kanë deshirë tjerët, por siç është. Njeriu nuk matet me peshë monedhash as me shkëlqime florinjsh, por njeriu pranohet si tillë me shpirt, me peshën e zemrës që rrah për të dhënë jetë, dhe vetëm jetë. Plot pasion, plot përkushtim, plot dashuri. Sot, kur është një ditë para ditëlindjes tënde, ti kalove në amshim, pranë engjëjsh, për t'u përjetësuar në pambarim, engjëll qiellor.
Geci, nëse e ke parë që mund të na kenë tradhëtuar lotët, na fal! Nuk e kemi forcën që e pate ti, kur luftoje për bindjet e tua të sinqerta që e kishin bazë edukimin superior në një botë që përparon gjithmonë. Atje, në Gjermani, mijera kilometra larg nesh, por mendja dhe zemra ka qenë me ne gjithmonë.
Geci, pa ty, në botë ka më pak sinqeritet, më pak dashuri dhe më pak ndjenjë të pastër njerëzore. Ti ke qenë pedadog social me profesion, prandaj na ke mësuar edhe ne. Ta duam njeriun, familjen dhe secilin ashtu siç ne duam tê na duan tjerët. Përulje para teje dajë!
Tani nuk do të ndjesh më dhimbje, do të pushosh pranë krijuesit! Të Dielen e Larit, plot lule dhe plot kore engjëllore do të ta ndrisin rrugën! Lum ti çfarë vdekje!
Pushofsh në paqe, daja im!

Stimmungsbild

heike
schrieb am 14. April 2020 um 11.39 Uhr

lieber geci,
ich denke an dich als einen menschen, der immer mehr an andere als an sich gedacht hat und bin unendlich traurig darüber, dass ausgerechnet du ein derartiges schicksal erleiden musstest und keine lebensfreudige zukunft hast
seelenfrieden hast du hoffentlich gefunden
oh shit frau schmidt

Stimmungsbild

Malin
schrieb am 14. April 2020 um 10.22 Uhr

Geci,
ich hatte das Glück dich - sozusagen - zweimal kennenzulernen. Ich erinnere mich noch an die Klassenfahrt, bei der wir nachts durch die Jugendherberge geschlichen sind, um den anderen Streiche zu spielen.

Und die Arbeit in der Kufa... definitiv eine super Zeit, an die ich gerne zurück denke.

Immer, wenn wir uns zufällig getroffen haben, hattest du Zeit für ein paar liebe Worte und ich habe so gerne mit dir gelacht.

Jetzt schreibe ich in dein Kondolenzbuch. Unfassbar, schockierend, traurig.

Woran auch immer du glaubst, wo auch immer du bist, ich wünsche dir Frieden. Gute Reise, Geci.

Stimmungsbild

Boris K.
schrieb am 13. April 2020 um 10.05 Uhr

Überall sind Spuren deines Lebens, Gedanken, Bilder, Augenblicke, Gefühle. Sie werden mich immer an dich erinnern. Dadurch werde ich dich nie vergessen, weil Erinnerungen wie ein Fenster sind durch das ich dich immer sehen kann.

Stimmungsbild

Agron Paloka
schrieb am 12. April 2020 um 20.15 Uhr

Gracijan i dashtun shpirti i Yt pushofte ne Parajse!
Gjithmone do te mbetesh ne zemrat tona me te gjitha vlerat Tua njerezore.

Stimmungsbild

Birte Wolter
schrieb am 12. April 2020 um 13.27 Uhr

Du warst ein wahrhaft guter, warmherziger und grundehrlicher Mensch.Mit deiner bescheidenen, gütigen und hilfsbereiten Art warst du ein Vorbild für alle, die dich kennenlernen duften.Du warst schon im Leben ein Engel.
Wir werden dich vermissen.

Stimmungsbild

Alfred Palokaj
schrieb am 12. April 2020 um 12.03 Uhr

Ganz still und leise, ohne ein Wort,
gingst Du von Deinen Leben fort.
Du hast ein gutes Herz besessen.
Nun ruht es still, doch unvergessen.
Obwohl wir Dir die Ruhe gönnen,
ist voller Trauer unser Herz.
Dich leiden sehen, nicht helfen können,
das war für uns der größte Schmerz!
Dein Bruder😢😢😢😢😢😢

Stimmungsbild

Familie Smukal
schrieb am 12. April 2020 um 11.53 Uhr

Liebe Familie und gute Freunde von Gracijan (Geci),
wir wünschen euch, dass euch die besonderen Erinnerungen, durch die Geci in eurem Herzen verankert ist, auch gerade im tiefsten Moment der Trauer, Erhellung bringen. In Gedanken sind wir bei euch und wünschten wir könnten all unsere Kraft zu euch schicken.

Grüße von Herzen
Marisa, Tiago, Carla und Manuel

Stimmungsbild

Olivia Biehle
schrieb am 12. April 2020 um 10.44 Uhr

Lieber Geci, ich habe sehr gerne mit dir in der Kufa gearbeitet. Ich kannte dich nicht gut, habe dich aber immer für deine Aufrichtigkeit, deinen Tatkraft, deinen Ehrgeiz, deine liebevolle Art sehr geschätzt. Leider bist du, wie mein Bruder auch, viel zu früh von uns gegangen. Ich behalte dich in liebevoller Erinnerung und sende deiner Familie mein Mitgefühl und viel Kraft❤️

Stimmungsbild

Arta Malota
schrieb am 12. April 2020 um 1.02 Uhr

I dashur Geci,

Do të të kujtojmë gjithmonë, ashtu siç ishe, njeriu më i drejtë, më i dhembshur, më i dashur e më i mirë në botë. Zemra yte ishte aq e bardhë; ajo i takonte parajsës. Zoti t'i haptë dyert e përjetësisë dhe atje e gjetsh qetësinë e lumturinë që ti ua dhurove gjithmonë të tjerëve, sa ishe këtu mbi tokë.
Pushofsh në paqe engjëlli jonë.🙏🏻
Me dashuri dhe plot mallë,
Arta.